HeiBlondi: Uuden vauvan uusi sänky

maanantai 31. elokuuta 2020

Uuden vauvan uusi sänky * Saatu alennusta näkyvyyttä vastaan / AVA Room

Pinnasänky. Esikoisen kohdalla ajattelin, että sellainen on vain oltava. Mutta nopeasti tuo suo osoittautui yhtä syväksi kuin kaikki lapsen hankintoihin liittyvä. On laskettavaa laitaa, irroitettavaa laitaa, pyöreää pinnaa, kulmikasta pinnaa, umpinaisia ja avonaisia päätyjä jne. Eihän sitä tiennyt sitten ollenkaan, mikä ominaisuus itselle olisi tärkeä. 

Jo tuolloin ihastuin tähän AVA Roomin t ä y d e l l i s e e n pinnasänkyyn. Päädyimme kuitenkin hankkimaan edullisen käytetyn sängyn. Ei siinä sinänsä mitään vikaa ole, mutta nyt kokemuksen myötä kriteerini ovat muuttuneet! Esikoisemme nukkuu vielä pinnasängyssä ja täten pääsin (onnekseni) ostamaan vauvalle uuden sängyn. Ja minunhan oli saatava AVA Roomin pinnasänky! 

Tästä sängystä löytyy kaikki, mitä tarvitsen. Tärkeimpänä irroitettava laita. Käytämme sänkyä sivuvaununa. Esikoisen sängyssä ei irroitettavaa laitaa ollut ja muistan kokeneeni työlääksi vauvan nostamisen sänkyyn aina imetyksen päätteeksi yöllä. Nyt se on helppoa, kun välissä ei ole laitaa. Näin vauva tulee myös pidettyä omassa sängyssä, mikä onkin tosi hyvä, sillä esikoisemme nukkuu vielä usein vieressämme ja sängyssä on ahdasta. Tässä pinniksessä on umpinaiset päädyt, mitkä koen parempana kuin avonaiset. Vauvalle saa näin esim. ovelta kajastavalle valolle suojaa. Sängyn pohjan voi säätää juuri sille tasolle kuin haluaa, mikä on etu etenkin kun sänkyä haluaa käyttää sivuvaununa. Pohjalle voi siis porata reiät juuri oikeaan kohtaan. Sänky on todella painava ja tukeva, hyvin laadukkaan ja kestävän oloinen. Se kuitenkin liikkuu ketterästi pyörien avulla, jotka lukittuna pitävät sen tukevasti paikallaan. Sänky on muuten hieman standardikokoista pinnasänkyä pienempi, ja onkin omaan silmääni heti siromman näköinen. Se tulee sopimaan uuteen taloomme paremmin kuin vanha pinnis. Sängyn ehdoton etu tietenkin on myös sen kaunis ulkonäkö ja plussaa se saa vielä kotimaisuudesta. 

Sänky on todella pitkäikäinen ja sitä voi käyttää vielä taaperosänkynä, kun pohjan laskee alas. Tätä silmällä pitäen ostin patjan lisäksi petauspatjan paksuutta tuomaan ja froteesuojan suojaamaan patjan vahingoilta.  Aioin itse asiassa ottaa sängyn käyttöön taaperosängyksi jo nyt esikoiselleni, mutta luovuin ajatuksesta, kun kiinnyin siihen sivuvaununa liikaa. Saa esikoinen nyt oman sänkynsä ja vauva pitää tämän pinnasängyn.  

Onhan tämä sänky arvokkaampi kuin monet muut pinnasängyt, mutta mielelläni tähän kotimaiseen ihanuuteen panostin. Ja neljän viikon kokemuksella panostaisin uudelleenkin <3


<3 Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti