HeiBlondi: Esittelyssä äitiyspakkaus 2020

tiistai 7. heinäkuuta 2020

Esittelyssä äitiyspakkaus 2020





En varmasti ole ainoa, joka on joutunut tosissaan pohtimaan, valitseeko äitiysavustuksen rahana vai pakkauksena?! Siksi ajattelin jakaa ajatuksiani tämän vuoden 2020 pakkauksesta tänne, jos se jonkun valintaa helpottaisi :) 

Esikoisen kohdalla minulle oli itsestään selvyys, että pakkaus tulee totta kai. Jotenkin se tuntui todella tärkeältä ja perinteisiin kuuluvalta. Tällä kertaa jouduin kuitenkin miettimään enemmän. Mietin, onko pakkaukselle tarvetta, kun niin moni tarvike/vaate löytyy jo esikoisen ajalta ja hänen pakkauksestaan. Kuitenkin pakkauksen sijasta saatava raha on mielestäni aika pieni (siihen nähden, mitä kaikkea pakkaus sisältää), ja se summa uppoaisi minulla aivan liian näkymättömiin. Siitä ei jäisi mitään konkreettista muistoa meille.

Pohdintani ratkesi, kun tämän vuoden pakkaus julkaistiin. Päätin ottaa pakkauksen, joka on mielestäni tosi kiva ja muutenkin hyvin poikamainen. Mikäli odottaisin tyttöä, en varmastikaan pakkaukseen olisi ainakaan tällä kertaa päätynyt. En ehkä, vaikka olisin odottanut nyt esikoistani. Sen verran opin esikoisen ajalta, että vaikka kuinka kuvittelin käyttäväni hänelle neutraaleja vaatteita niin päädyin aina pukemaan hänet vaaleanpunaisiin. Nyt olen tosiaan hypistellyt tätä pakkausta muutaman viikon ja olen edelleen tyytyväinen valintaani. Pakkaus on mielestäni paljon kivempi kuin vuoden 2018 pakkaus, joka tytölläni on.


Ehdottomat lempparini pakkauksessa ovat ihana makuupussi ja toppahaalari. Todella suloiset kuosit. Esikoiseni pakkauksesta toppahaalari jäi kokonaan käyttämättä, sillä ensimmäisenä talvena se oli aivan järjettömän iso hänelle ja toisena talvena ostin jo kunnon talvihaalarin, jossa on hyvät tekniset ominaisuudet, sillä tyttö konttasi ja käveli talven jo itse. Nyt kuitenkin uskon haalarin pääsevän käyttöön, sillä poika syntyy heinä-elokuussa ja on pääsiassa vaunuissa koko ensi talven. Haalari on hänelle varmasti myös sopivamman kokoinen. 

Pakkauksen vaatteet vaikuttavat hyviltä ja laadukkailta ja kaikkein eniten tykkään siitä, kuinka värimaailma on tällä kertaa mietitty ja vaatteista saa ihania asukokonaisuuksia. Värit ovat neutraaleja, eivätkä sateenkaaren värisiä kuten monissa aiemmissa pakkauksissa (ei niissäkään vikaa ole, mutta aivan liian kaukana omasta tyylistäni). Tässä alla muutamia ihania asuyhdistelmiä. 



Jos olet ottamassa pakkausta ensi kertaa, pidä mielessä, että pakkauksen vaatteet ovat oikeasti tosi ISOJA! Tosi usein vauvaryhmissä olen törmännyt kommentteihin, että ”en ajatellut ostaa vauvalle paljoa vaatetta, kun otetaan se äitiyspakkaus”. Pakkauksen vaatteilla ei kuitenkaan mielestäni pääse edes alkuun, mikäli et saa todella isoa vauvaa. Suurin osa pakkauksen vaatteista onkin kokoa 68/74 ja yleensä vielä reilua sellaista. 50/56 vaatteita oli kolme bodya, kolmet housut ja potkuhousut, mutta nämäkin mitoitukseltaan mielestäni vähän reilua. Varaudu siis ostamaan pieniä vaatteita, vaikka otatkin pakkauksen. Nämä alla olevat vaatteet siis olivat pienintä kokoa.


Tykkään siitä, että pakkauksessa tulee mukana vauvalle täkki, petivaatteet ja patjansuojus, sekä pyyhe. Nämä ovat edelleen käytössä esikoisellani, joten olisin muuten joutunut hankkimaan uudet. Pussilakanan tosin hankin mieluisemman varmasti. Myös viltti on kiva ja sitä tulee varmasti käytettyä esim. kaukalossa alkusyksystä. Unikaverista en niin välittänyt (sateenkaarivärinen), mutta eihän se minua varten olekaan! 

Lisäksi pakkauksessa on sitten vielä hyödyllinen pussukka, joka sisältää mm. kuumemittarin, vedenlämpömittarin ja kynsisakset, jotka olivat tosi hyviä ja tarpeellisia esikoisen pakkauksessa. Tällä kertaa emme olisi tarvinneet toisia, kun nyt meiltä löytyy jo yhdet, mutta eivätköhän nuokin käyttöön pääse. Pussista löytyy myös kuukautissuojia, kortsuja ja liukuvoidetta, sekä kesto-liivinsuojukset. Kiva lisä pakkauksessa oli Aarre kidin body ja jatkopala siihen, jolla saa kasvatettua bodyn käyttöikää. Tämän pitäis käydä myös moniin muihin bodeihin. Lisäksi pakkauksessa oli oikea yöpuku, jolle varmasti on käyttöä. Esikoisen pakkauksessa oli unipussi, jonka kanssa en ikinä päässyt sinuiksi.



Äitiyspakkaus on siis mielestäni todella kattava ja hyödyllinen ja etenkin esikoista odottavalle siitä löytyy iso osa tarvittavista hankinnoista. Kannattaa siis käydä tavara tavaralta pakkaus läpi ennen omaa tilauspäätöstä ja miettiä, pääseekö pakkaus teillä oikeasti käyttöön vai jääkö lähes kaikki vaatteista ja tavaroista lojumaan kaapin perälle turhina. Jos päädyt ottamaan pakkauksen, siitä jää varmasti ihana muisto lapselle tulevaisuuteen. Me ollaan kerätty esikoisen pieniä vaatteita ja ensimmäisiä tärkeitä tavaroita hänen pakkaukseensa muistoksi <3

Oletteko te valinneet äitiyspakkauksen vai rahan, ja mikä vaikutti valintaanne?



<3 Heini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti