HeiBlondi: Miniloma Kuopioon

maanantai 15. kesäkuuta 2020

Miniloma KuopioonTe, jotka minut tunnette, tiedättekin, että aina kesäisin minusta kuoriutuu esiin karavaanari. Olen reissannut vanhempieni kanssa vauvasta asti asuntoautolla ympäri vuoden ja nykyisin jatkan harrastusta perheeni kanssa kesäisin asuntovaunulla. Tai ehkä se ei ole edes harrastus, vaan elämäntapa, joka asuu minussa syvässä. Tästä kesästä tulee reissaamisen suhteen hiljaisempi raskauden ja rakennusprojektin takia, mutta missään nimessä minua ei saa kotona pysymään koko kesää. Reissuun on vain päästävä.

Viime keskiviikkoiltana mieheni kanssa keksimme lähteä viikonlopuksi reissuun, sillä oli luvassa niin ihana ilma koko loppuviikoksi. Tuumasta toimeen ja pakkasimme vaunun torstai-iltana miehen töiden jälkeen ja lähdimme ajamaan Fiinun iltapalan jälkeen. Parasta karavaanailussa on juurikin se, että voi mennä sinne missä aurinko paistaa, juuri niin lyhyellä varoitusajalla kuin haluaa, eikä tarvitse varata hotelleja. Mukaan saimme houkuteltua vanhempani heidän asuntoautollaan. Ei ollakaan ennen reissattu tällä tavalla yhdessä, mutta tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi reissuksi. Kuopio oli helppo valinta. Se on meidän kaikkien lemppari kesälomakohde. Kuopio on vaan niin ihana kesäkaupunki, en tiedä miksi... vesi, aurinko, ihmiset, hämärtyvät yöt (joita meillä ei täällä kesäisin ole), ja isoimpana plussana lähes missä tahansa se, ettei ole itikoita niin paljon kun meillä täällä. Ja Kuopiossa on huiput shoppailumahdollisuudet ja kiva leirintäalue järven rannalla. Sinne siis, niin kuin joka kesä useamman kerran. Tänä kesänä Fiinukin saa reissusta jo paljon enemmän irti kuin viime kesänä puolen vuoden iässä.

Viikonloppumme sisälsi uintia, shoppailua, lisää uintia, syömistä ja ihan vain hengailua. Leirintäalueen laitamilla on lampaita aitauksessa, joille Fiinu kävi moneen kertaan innoissaan syöttämässä voikukkia. Myös uiminen ja rantaleikit olivat Fiinulle ihan uusi kokemus (sillä viime kesä on jo unohtunut) ja Fiinu nautti rantaelämästä täysillä. Saimme itsekin hieman hengähtää viikonlopun aikana, sillä Fiinulla oli mummi ja pappa viihdyttämässä. Oli myös huomattavasti helpompaa shoppailla, kun lasta viihdytti yhden tai kahden aikuisen sijaan neljä aikuista. Aika luksusta!


Oli kyllä niin ihana ja tarpeellinen irtiotto arjesta, varsinkin nyt tämän koronakevään jälkeen. Miehenihän ei vielä ole lomalla, joten siksi teimme vain pikaisen viikonloppureissun. Ja onneksi teimme, vaikka pitkä matka ensin hieman jännittikin. Ensi kerralla kyllä ollaan sitten pidempään. 

Onko teillä jokin lemppari kesälomakohde, minne on aina pakko päästä uudestaan? Saa vinkata, me kokeillaan mielellään uusiakin paikkoja!
<3 Heini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti