HeiBlondi: Hei me rakennetaan ihan oma koti

tiistai 9. kesäkuuta 2020

Hei me rakennetaan ihan oma koti


Nyt on tullut aika avata meidän alkanutta rakennusprojektia täällä blogissakin. Moni minua Instagramissa seuraava on siellä varmasti jo huomannutkin rakennusaineisia stooreja, mutta nyt kerron raksaprojektistamme hieman myös tänne. Ja eiköhän tästä eteenpäin tule aiheesta päiviteltyä tiheämmin ja säännöllisesti tänne blogiin muutenkin.Rakennusprojektin taustaa

Olimme pitkään etsineet valmista taloa lähiseudulta, mutta sellaista ei vain löytynyt, ja niin heräsi kiinnostus oman rakentamiseen. Viime syksynä me sitten jotenkin ihmeen kaupalla onnistuimme  saamaan tästä lähistöltä oman tontin, jolloin innokkaina käynnistimme projektimme. Kyllähän siinä riitti hommaa heti alkuun, sillä piirsimme ja piirrätimme lukuisia erilaisia pohjapiirustuksia ja kilpailutimme tarjouksia useilta firmoilta. Moni on pitänyt meitä hulluina: pieni lapsi, uusi (hankala) raskaus ja vauva ja vielä samaan aikaan uuden omakotitalon rakentaminen. Eihän se toki varmasti helpoin yhtälö ole, mutta olemme päättäneet selvitä ja teetämme mahdollisimman paljon valmiiksi, jotta säästämme itseämme. Ja kyllä tämä varmasti palkitsee, saammepahan juuri sellaisen kodin kuin haluamme.

Projektissa ollaan päästykin jo niin pitkälle, että maatyöt ja perustukset ovat valmiina ja elementit, kattoristikot ja puutavara toimitettiin juuri tontille odottelemaan viikon päästä tapahtuvaa pystytystä. Ihan huikeeta, että viikon päästä meidän tontilla ihan oikeasti on jo TALO, vaikka nyt tontilla näyttää vielä tältä!No millainen talo meille on tulossa?

Omakotitalo! Aina ollaan tiedetty, että halutaan omakotitalo. Kumpikin ollaan sellaisessa lapsuus kasvettu ja se vain tuntuu niin itsestäänselvältä ja oikealta kasvattaa omatkin lapset vastaavanlaisessa ympäristössä, eli rauhallisella omakotitaloalueella. Alkuun haaveilimme kaksikerroksisesta talosta, kuten lapsuuden kotimmekin ovat. Alkuperäinen haaveemme oli myös hirsitalo. Emme kuitenkaan olleet valmiita nipistämään neliöistä ollenkaan ja budjetissa pysymisen vuoksi päädyimme lopulta yksikerroksiseen Kastellin puutaloon. Olemme olleet tyytyväisiä päätökseemme tähän asti ja uskon, että olemme myöhemminkin. 

Meille tulee 149m2 ihana, juuri meidän toiveidemme mukaan piirretty omakotitalo: neljä makuuhuonetta, iso keittiö- ja oleskelutila, useampi vaatehuone, sisäänkäynti arkikäyttöön kodinhoitohuoneesta, joka toimii samalla arkieteisenä (pitkään haaveilemani kurasyöppö, kuivauskaappi jne.). Makuuhuoneissa pidimme kiinni siitä, että kaikki ovat vähintään yli 10-neliöisiä, sillä emme halua liian ahtaita huoneita. Edellisessä talossamme myös toinen makuuhuone oli todella huonon mallinen, kapea ja pitkä, joten se oli älyttömän haastava ja ahdas sisustaa. Pienenä luksuksena halusimme pienen vessan oman makuuhuoneemme yhteyteen. Tähän tullaan varmasti olemaan tyytyväisiä. Olemme panostaneet erityisesti sähkösuunnitelmaan ja LED-valaistuksiin, sekä keittiöön ja juuri mainitsemaani arkieteiseen, jotka tulevat ansaitsemaan ihan omat postauksensa myöhemmin. 


Mikäli siis rakentaminen on teillä ajankohtaista tai muuten vain aiheena kiinnostaa, niin kannattaa seurata blogiani välillä. Ja kaikki vinkit saa ehdottomasti jakaa minullekin! Meidän talo nousee siis pystyyn jo viikon päästä, sillä elementit pystytetään päivässä. Tästä eteenpäin hommat toivottavasti etenevät sulavasti niin, että pääsemme jouluksi uuteen kotiin!<3 Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti