HeiBlondi: Mitä olisin tehnyt toisin, jos olisin tiennyt koronasta etukäteen

maanantai 27. huhtikuuta 2020

Mitä olisin tehnyt toisin, jos olisin tiennyt koronasta etukäteen

Mitä olisit tehnyt toisin, jos olisit tiennyt etukäteen, kuinka tämä korona tulee leviämään ja miten se tulee hallitsemaan ja rajoittamaan ihan kaikkien normaalia elämää?

Tätä oon pohdiskellut paljon viime aikoina. Nimittäin silloin, kun korona alkoi Kiinassa leviämään, olisin voinut alkaa tekemään erilaisia päätöksiä ja toimimaan toisin halutessani. Itsehän uskoin vahvasti siihen, ettei se korona sieltä Kiinasta mihinkään tule, kunhan nyt uutiset keräävät otsikkoja. Mainittakoon myös, että en kuulu ihmisiin, jotka kauhean aktiivisesti uutisia seuraisi. Ehkä olisi välillä syytäkin.


No, joka tapauksessa... Jos olisin ymmärtänyt varautua tähän tämän hetkiseen tilanteeseen, olisin tehnyt monia asioita toisin. Oltaisiin kyläilty, shoppailtu, nähty ystäviä tai vaikka tuntemattomia, kunhan vaan ihmisiä! Oltaisiin oltu vielä sosiaalisempia, mitä oltiin. Olisi tankattu sosiaalisia kohtaamisia varastoon, sillä nyt niistä on aivan liian pitkä tauko. Mutta ei - tämän kaiken sijaan mietin aina, milloin olisi paras hetki, sopiva aika minun lapselle ja kaverin lapselle ja milloin olisi ihan vain tarpeeksi energiaa lähteä liikkeelle ja nähdä ihmisiä. Nyt en miettisi. Nyt menisin, kun tilaisuus olisi!

Me oltaisiin myös käyty omilla iäkkäillä isovanhemmillamme paljon enempi. Kun oltaisiin vain ymmärretty, että pian siihen ei ole mahdollisuutta, kun isovanhempia on suojeltava tartunnalta. Nyt pelkään kovasti, saammeko näihin kyläilyihin vielä mahdollisuuden. Toivottavasti  <3

Olisi ehdottomasti myös tehty reissuja heti, eikä aina vain odotettu parempaa rahatilannetta ja sopivampaa hetkeä. Varasimme kyllä kuukausien päähän hotelliloman Helsinkiin, joka nyt sitten peruuntuikin. Olisi pitänyt mennä heti!

Ja yksi mitä todellakin olisin tehnyt heti: olisin ottanut omaa aikaa! Hemmotellut itseäni ja nähnyt ystäviäni ihan vain yksin. Sitä en ole osannut tehdä koskaan Fiinun syntymän jälkeen, vaikka siitä aina kovasti haaveilin. Nyt siihen ei sitten ole edes mahdollisuutta, ja yhtäkkiä minusta tuntuukin, että olisin valmis jättämään Fiinun vaikka yöhoitoon. Hassua!

Onneksi tämä tilanne ei ole pysyvää ja näihin asioihin tulee vielä mahdollisuus. Ja kun se tulee, osaan varmasti arvostaa ihan kaikkea mitä mun elämässä on ja mihin mulla on mahdollisuus. Jos en ennen ole osannutkaan elää hetkessä niin tämän jälkeen ihan varmasti osaan. Nyt siihen asti kuitenkin nautitaan elämästä omalla rakkaalla porukalla ja nautitaan ulkoilusta, jottei kotiseinät ihan kaadu päälle. Shoppaillaan netissä (minusta on itseasiassa tullut tosi hyvä tässä) ja soitellaan ihmisille videopuheluita. Ei se elämä ankeaa näinkään ole, mutta kyllä sitä normaaliin paluuta alkaa kohta jo odottaa!


<3 Heini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti