HeiBlondi: Kuinka valmistautua pidempään automatkaan taaperon kanssa?

sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Kuinka valmistautua pidempään automatkaan taaperon kanssa?


Meillä oli pitkä viikonloppu, kun sain olla perjantain vapaalla töistä. Olenkin uskotellut itselleni, että meillä on nyt hiihtoloma! Mieshän onkin vielä isyysvapailla, joten olemme tosissaan koko perhe olleet vapaalla kokonaiset kolme päivää <3

Päätimmekin lähteä mökille, jossa emme ole päässeet käymään sitten Fiinun syntymän. Aluksi ajatuskin yli kolmen tunnin ajomatkasta itkuisen refluksivauvan kanssa tuntui ylitsepääsemättömältä. Ja oikeastaan vasta nyt tuntui siltä, että matka viimein voisi onnistua tämän yksivuotiaan kanssa. Ja kun siihen kerrankin oli mahdollisuus, että pääsimme lähtemään jo perjantaina aamupäivästä ajamaan, niin tämä tilaisuus oli pakko hyödyntää. Nauroinkin kaverilleni, että mikäli matka on kauhea katastrofi, jäämme vain mökille emmekä tule kotiin ollenkaan, eihän siinä sen kummempaa.


Kuinka sitten valmistauduimme yli kolmen tunnin automatkaan?

Fiinuhan ei koskaan ole viihtynyt autossa, joten tiesin, että matkaan ja viihdytyskeinoihin on varauduttava todella! Ensimmäisenä vaihdoimme mieheni autoon minun autosta Britax Dualfix- turvaistuimen, sillä sitä saa kallistettua ajon aikana hieman makaavampaan asentoon. Ajattelin, että jos saisin Fiinun nukkumaan autossa päiväunet, olisi hänen selälle hieman kevyempää kun ei tarvitsisi olla ihan niin pystyssä asennossa. Vaikka toki muuten pystymmässä jo matkustaakin ihan turvallisuussyistä. Mukana oli myös kasa vilttejä, joilla pystyi tarvittaessa peittämään ikkunoita tai laittamaan Fiinun päälle peitoksi.

Lisäksi varauduin matkaan isolla kassillisella leluja ja kirjoja. Fiinu rakastaa kirjoja, joten niiden parissa saa kulumaan ainakin muutaman minuutin. Myös Fiinun lempparikoirat on oltava mukana. Ne voi kurkata istuimen takaa ja alta huikaten ”kukkuu”, ja Fiinu nauraa katketakseen - ihan parasta! Parhaimpana leluna taitaa kuitenkin olla tyhjä vessapaperirulla ja pillejä joita työntää sen läpi. En tiedä muiden lapsista, mutta Fiinusta on ihan älyttömän mahtavaa työntää pillejä tai palikoita jostain läpi ja katsoa, kuinka ne tippuvat maahan, tai no tässä tapauksessa syliin. Ja onhan meillä mukana myös mittanauha, sillä voi mitata sormia ja nenää, tai sitä voi ripustaa kaulaan kuten kaulakorua. Onko muiden lapsilla tällaisia lempparileikkejä tavaroiden kanssa, jotka eivät ole edes oikeita leluja?


Kummallakin matkalla pysähdyimme kerran, jotta Fiinu pääsi syömään ja jaloittelemaan vähän pidemmäksi aikaa. Mökkimatkallamme ei montaa huoltoasemaa ole, mutta huomasimme, että ne muutamat kuitenkin osuvat aika sopivaan väliin matkaa, näin taaperon kanssa matkustaessa. Matkoilla kesti 4-4,5h pysähdyksineen, johon olimme oikein tyytyväisiä. Kiirettä ei pidetty.

Automatkat menivät meillä niin älyttömän hyvin, että rohkaistumme ehdottomasti lähtemään reissuun uudelleen. Näitä positiivisia kokemuksia tarvii välillä, jotta muistaa pienen kasvavan ja uusien asioiden jo onnistuvan. Muistan, kun odotin Fiinua ja yksi isoin asia mitä tulevalta perhe-elämältä odotin oli yhteiset lomareissut. Tulemme reissaamaan vielä paljon <3<3 Heini

1 kommentti:

  1. Mekin jännättiin paljon ekoja automatkoja. Varauduttiin aina kirjoilla ja leluilla myös. Aina on mennyt hyvin, mutta silloin koeteltiin hermoja kun auto sammui tiellä pariksi tunniksi. Onneksi saatiin apuvirtaa ja päästiin jatkamaan.

    VastaaPoista