HeiBlondi: Hei Terveystalo haloo??

tiistai 24. maaliskuuta 2020

Hei Terveystalo haloo??

Meillä on tällä viikolla kauan odotettu rakenneultra! Tämä koronatilanne vaikuttaa nyt kaikkeen ja on aiheuttanut myös meille huolen, pääseekö mieheni mukaan ultraan. Tuntuu älyttömän kurjalta jos ultra jää mieheltä välistä, puolisot kun muutenkin ovat raskaudesta niin ulkopuolisia naiseen verrattuna. Oulussa julkisella puolella on jo rajoitettu tukihenkilön osallistumista ultraan, mutta meidän ultramme  on Terveystalolla.


Tänään kuulin, että eräs samassa vaiheessa raskautta oleva oli miehensä kanssa mennyt Tampereen Tervesytaloon rakenneultraan. Hän oli yrittänyt etukäteen selvittää, pääseekö tukihenkilö ultraan, muttei löytänyt mainintaa asiasta mistään. Totta kai sitä sitten olettaa, ettei tukihenkilön läsnäoloa ole kielletty! Ultrahuoneen ovessa oli kuitenkin lappu, jossa tukihenkilön osallistuminen kiellettiin. Voi että minua kiukuttaa tämän ihmisen ja kaikkien muiden puolesta, jotka menevät innoissaan ja jännittyneenä yhdessä puolisonsa kanssa ultraan ja yhtäkkiä toisen tuleekin jäädä oven taakse. Ihan valtava pettymys! Ja monilla on taustalla myös huonoja kokemuksia ja pelkoja, jolloin tukihenkilön läsnäolo olisi äärimmäisen tärkeää tai siihen ihan oikeasti tulisi saada valmistautua henkisesti, että joutuukin pärjäämään yksin! Tai mitä jos ultrasta paljastuukin jotain ikävää, saako tukihenkilöä tuolloinkaan pyytää käytävästä tueksi? Onko tätä mietitty? Lapsella usein ok kaksi odottavaa vanhempaa ja mielestäni on väärin rajata toinen näin kylmästi ulos.

Ymmärrän kuitenkin, että rajoituksia tässä tilanteessa tehdään. Mutta, en kerrassaan ymmärrä sitä, ettei asioista tiedoteta ihmisiä vaan aiheutetaan tällaisia pettymyksiä! Koronatilanne on nyt muutenkin kaikille rankka. Tämä epävarmuus lähes kaikesta on nyt läsnä kaikkien elämässä ja sitä voisi pienillä asioilla yrittää edes lieventää. Kuinka iso vaiva olisi kirjoittaa vaikka punainen huomioteksti Terveystalon nettisivuille, ettei tukihenkilöä päästetä enää mukaan? Ei varmasti yhtä iso vaiva kuin se, että kymmenet ihmiset järjestävät itsensä töistä Terveystalolle ultran vuoksi, johon he eivät sitten pääsekään.

Minun oli pakko avautua aiheesta. Ärsyttää nyt niin kovasti kaikkien puolesta. Kauhea pelko ja ahdistus myös siitä, miten meidän käy, kun muutaman päivän päästä ultraan menemme. Voi olla, että kyseinen linjaus ei ole käytössä vielä kaikkialla. Ei kuitenkaan näköjään voi luottaa siihen, että asiasta tiedotetaan jos on tiedotettavaa :( 

Onko koronalla ollut vastaavia vaikutuksia teidän elämässänne? Onko se aiheuttanut teille isoja pettymyksiä?
Tsemppiä kaikille tähän rankkaan tilanteeseen!

<3 Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti