HeiBlondi: Joulumieltä hakemassa

sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Joulumieltä hakemassaTänä vuonna päätin olla oikein kiltti tyttö ja lähdin äitini seuraksi Sanin ja Tommi Soidinmäen joulukonserttiin. Tykkään kyllä yleensäkin käydä joulukonserteissa, koska joulu ja joululaulut nyt vain ovat parasta mitä tiedän. Ei kuitenkaan viime vuosina ole tullut käytyä, joten luultavasti tämäkin vuosi olisi jäänyt välistä ilman äitini suostuttelua. 

Onneksi lähdin. Sain tunnin rentoutua, unohtaa kaikki joulukiireet ja pääsin vihdoin kaipaamaani joulufiilikseen, ainakin hetkeksi <3 Konserttikin oli positiivinen yllätys. Mietin etukäteen, onkohan siellä vain hartaita vanhoja joululauluja, kun kyseessä oli kirkkokonsertti, mutta kyllä vain mukana oli paljon uusia ja meneviäkin lauluja. Tällainen pieni joulufiilikseen virittäytymishetki sopisi kaikille ennen joulua!


Yksi asia minua jäi vaivaamaan kovasti. Iha niin paljon, että minun on pakko mainita asiasta täälläkin. Nimittäin se, kuinka ihmiset käyttäytyvät toisiaan kohtaan. Edessäni istui vanhempi nainen. Konsertti oli alkanut muutama minuutti aiemmin ja yksi pariskunta tuli vielä paikalle. He istuivat  toiselle puolen käytävää taimmaiseen riviin, hyvin vähin äänin, aiheuttamatta mitään häiriötä kenellekään. Silti tämän naisen, joka sattui tilanteen näkemään, oli vilkuiltava ja tuijotettava tätä pariskuntaa hyvin vihaisesti, jopa halveksuen. Jos katse voisi tappaa niin... 

En siis vain voi ymmärtää, miten tuon pariskunnan myöhässä olo vaikutti mitenkään tämän vanhemman rouvan konserttifiilikseen. Ja itsehän hän oman kokemuksensa pilaa, jos käyttää aikansa toisten halveksumiseen. Tällä pariskunnalla oli varmasti muutenkin kurja mieli olla myöhässä. Ja myöhästymisen takana saattoi taas olla ihan mikä tahansa syy. En ymmärrä, että kukaan pahoittaa oman mielensä toisten myöhästymisestä. Varsinkin kun tästä ei koidu muille mitään harmia. Kyllä harmitti tuon pariskunnan puolesta, eivät he olisi tarvinneet sitä tappavaa katsetta.


Olen miettinyt tätä tapahtumaa paljon konsertin jälkeen. Olen nähnyt vastaavanlaisia tilanteita useasti. Siksi se minulla silmiin pistikin. Ihmiset haluavat toisilleen aivan liikaa pahaa mieltä ja ottavat toisten tekemisistä itseensä, kun voisivat sen sijaan keskittyä vain siihen kuinka itse käyttäytyvät. Usein näkemissäni tilanteissa kyseessä on ollut vanhempi ihminen, että onko takana sitten vain se, että ajat ovat muuttuneet ja ennen tilaisuuksista ei todellakaan saanut myöhästyä? En tiedä. Enkä kuitenkaan halua yleistää, että kyseessä olisi aina vanhempi henkilö, vaikka näin on useasti sattunutkin minun kohdalla olemaan. 

Toivottavasti kaikki muistamme joulumielen ja annamme toisten elää omaa elämäänsä. Ei pahoiteta omia, eikä kenenkään toistenkaan mieltä, Ei varsinkaan nyt joulun aikaan! Enää kaksi (hyvin kiireistä ja lyhyttä) yötä jouluun <3

<3 Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti