HeiBlondi: Vauva muuttaa omaan huoneeseen

keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Vauva muuttaa omaan huoneeseen


On vauvoja, jotka nukkuu ja vauvoja, jotka nukkuu vähän huonommin. On vauvoja, jotka nukkuu perhepedissä tai sivuvaunussa, tai oikein tyytyväisenä omassa sängyssä. Tärkeintä on, että vauvan lisäksi myös vanhemmat saavtat nukkua, sillä muuten arki voi käydä raskaaksi. Me päätettiin, että nyt on meidän 10-kuisen aika siirtyä omaan huoneeseen nukkumaan. Vielä ei olisi ollut kiire, mutta tämä äiti alkaa olla niin poikki huonojen yöunien vuoksi, että nyt kokeiltava tämäkin kortti. Fiinu on nyt viimeiset pari kuukautta nukkunut yöt vieressäni perhepedissä, minkä vuoksi itse nukun aivan koiran unta, peläten, että pieni tippuu sängystä. Lisäksi voin nukkua aina vain toisella kyljelläni ja koitan vielä kropallani blokata Fiinulta pääsyn pois minun ja seinän välistä. Olen siis öistä sekä väsynyt että kipeä! Perhepeti kunniaan, mutta meidän juttu se ei ole!


Syy, miksi olen yrittänyt siirtää vauvan omaan huoneeseen siirtymistä on, että meidän tukilapsiviikonloput hankaloittuvat kovasti. Tällä hetkellä siis kolmiomme toinen makuuhuone on ollut täysin tukilasten huoneena ja onkin pienoinen ongelma, missä he nukkuvat ja leikkivät tullessaan ensi kerralla meille. Toki leikit onnistuu myös olohuoneessa ja toki Fiinunkin huoneessa, mutta lelujen säilytykselle ei ole enää järkevää paikkaa. Jatkossa mietimme myös sitä, nukkuvatko lapset olohuoneessa ja menemme itse yhdeksältä nukkumaan, vai nukkuvatko lapset meidän huoneessa, jolloin itse muutamme viikonlopuksi olohuoneeseen. Onneksi nämä on aina järjesteltävissä, ja tulevaisuudessa muutamme isompaan kotiin, jolloin nämä ongelmat poistuvat! Nyt kuitenkin toistaiseksi, jää lapsille tekemämme talosänky turhakkeeksi.


Nyt Fiinu on siis siirretty omaan huoneeseensa nukkumaan. Toivon kovasti, että jaksan taistella nyt muutaman yön, jotta Fiinu tottuu muutokseen. Onhan se iso juttu siirtyä omaan huoneeseen ja pysyä omassa sängyssä koko yö. Tulossa on siis varmasti unettomia öitä ainakin äidille. Saa nähdä kuinka meidän käy.Missä vaiheessa teidän pienokaiset ovat siirtyneet omaan huoneeseen? Kaikki vinkit ja vertaistuki tervetullutta :)


<3 Heini

PS. Päivittelen muuten huomisaamusta alkaen parin päivän ajan Perhekuplan instastooreja. Otahan tili seurantaan <3

1 kommentti:

  1. Tämä on tosi kiinnostava aihe. Minun vastauksesta olisi tullut ylipituinen kommentiksi, joten tässä kokonainen postaus aiheesta: https://unelmanumero5.blogspot.com/2019/11/kuinka-pitkaan-lapsi-voi-nukkua.html

    VastaaPoista