HeiBlondi: Maidoton kinkkukiusaus - arjen pelastus

keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Maidoton kinkkukiusaus - arjen pelastus


Ajattelin jakaa teille yhden arjen luottoresepteistäni: maidoton kinkkukiusaus. Maidottomuuden lisäksi kiusaus on myös munaton, soijaton ja gluteeniton, eli aikalailla kaiketon. Ollaan kokkailtu maidottomasti jo 8kk, sillä vauvallamme on maitoallergia eikä hän ole kestänyt lehmänmaitoa edes minun rintamaidon kautta.

Tällä hetkellä mieheni on työprojektin vuoksi paljon poissa kotoa, ja kokkailut jäävät suurimmaksi osaksi vastuulleni. Vihaan kokkausta kahdesta syystä: 1. Yksinkertaisesti en ole koskaan tykännyt laittaa ruokaa! Ja 2. Se ei ole kovin helppoa kun 9 kuukauden ikäinen vauva kiipeilee jaloissa. Vähän siis ehkä hävettää jopa myöntää, mutta tämän vuoksi meillä kokkaa useimmiten mieheni, joka on siinä hyvä ja kaiken lisäksi tykkää siitä. Nyt kuitenkin joudun kokkailemaan enempi ja valintani onkin helpot uuniruoat, jonka valmistukseen menee vain hetki.

Yksi lempiresepteistäni onkin tämä maailman helpoin kinkkukiusaus, jonka valmistaa uuniin muutamassa minuutissa ja kolmen vartin päästä uunista tulee ulos oikein herkullinen ruoka. Parasta tässä on se, että ruokaa riittää moneksi päiväksi!

500g peruna-sipuli sekoitusta
250g kasvissuikaleita
300g kinkkusuikaleita
4dl    kaurakermaa
1-2    lihaliemikuutiota

1. Voitele uunivuoka.
2. Lisää perunat, kasvikset ja kinkkusuikaleet vuokaan ja sekoita.
3. Lämmitä kerma kattilassa ja sulata lihaliemikuutiot siihen.
4. Lisää kerma uunivuokaan muiden ainesten päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 45min.

En ole kovinkaan tarkka määristä, vaan käytän kiusaukseen juuri sen kokoisen peruna-sipulipussin, kasvispussin ja kinkkupussin kun kaapista sattuu löytymään - ja aina on onnistunut! En myöskään ole hyvä maustamaan ja käytän tähänkin vain lihaliemikuutiota. Helppoa! Tällä kertaa toinen kerma sattui olemaan maustettu yrttikerma, jonka vuoksi käytin vain yhden lihaliemikuution. Usein teen ihan tavallisesta kaurakermasta ja olen laittanut 1,5 tai 2 lihaliemikuutiota.


Mikä on sinun arjen lempparireseptisi?

<3 Heini


4 kommenttia:

 1. Ei voida käyttää noita kun ollaan allergisia. Mutta jos haluan tehdä maidottoman version, niin teen itse ensin mausteliemen, jonka kaadan kalkkunaperunalaatikon päälle. Teen siis itse kaikki, kun myös puolivalmisteet sisältää asioita, joita emme voi syödä. Myös nuo mausteliemet ja maustekuutiot :) Hyvä ohje kuitenkin, perusruokaa :)

  VastaaPoista
 2. Kinkkukiusaus on kyllä helppo ja nopea! Mun täytyykin pohtia voiko tälläistä tehdä ketoversiona :)

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 3. Mä taisin korvata tavallisen kerman kasvisliemellä, kun mulla oli maidoton hoitolapsi. 🤔 Tai ehkä mullakin oli jotain hönelle sopivaa kermavalmistetta lisänä. Lapset ovat toivoneet kinkkukiusausta. Yleensä teen kanakiusausta. Pitänee toteuttaa heidän toiveensa tässä joskus.

  VastaaPoista
 4. Kiitos reseptistä. Valitettavasi itselläni on ketoilu menossa, joten tällä kertaa tämän kokeilu jää väliin!

  VastaaPoista