HeiBlondi: Prinsessamme sai nimen

tiistai 26. maaliskuuta 2019

Prinsessamme sai nimen


Meidän prinsessa sai nimekseen Fiinu <3 Tämä nimi on meillä ollut mielessä jo vuosia, mutta silti pähkäilimme hetken vauvan synnyttyä ennen kuin löimme sen lukkoon. "Näyttääkö vauva nyt varmasti Fiinulta?!" Nimi on erikoisempi ja mietimme myös mitä tyttö vanhempana siitä tykkää. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että parinkymmenen vuoden päästä on Suomi täynnä mitä erikoisempia nimiä, joten Fiinu sopii nimeksi varmasti silloinkin.

Me rakastuimme Fiinun nimeen etenkin sen harvinaisuuden vuoksi, sillä lastentarhanopena halusin nimen, jota ei hoitolapsillani ole ollut. Voin kertoa, ettei ole ihan helppo tehtävä! Harvinaisuudestaan huolimatta Fiinu ei ole mikään uusi nimi, vaan jo satoja vuosia vanha, välillä lähes unohtunut nimi. Onkin hauskaa, että 90 vuotias mummoni muistaa lapsuudestaan Fiinu-mummoja.
 

Ristiäiset sujuivat hienosti. Temperamenttinen ja helposti kyllästyvä, hieman itkuinen vauvamme suoriutui päivästä paljon paremmin kuin olimme osanneet odottaa. Tyttö sai itselleen ihanat kummit ja nyt hänellä on vihdoin virallisesti nimi. Virallisen osuuden jälkeen vaihdoimme kastemekon tähän Dollyn hameeseen, johon olen aivan rakastunut. Tämän pitäisi sopia päälle tulevissakin juhlissa, sillä vyötärönympärystä saa kasvatettua.


Älkää stressatko lapsenne nimeä liikaa. Tiedätte kyllä itse, mikä nimi vauvallenne sopii parhaiten, ettekä varmasti kadu päätöstänne myöhemmin!

<3 Heini

2 kommenttia:

  1. Todella kauniin nimen prinsessanne sai.! <3 Ja vasta nyt kuulin ensimmäisen kerran Fiinu nimestä. :) Itse aikanaan (melkein 8v sitten) jo synnärillä totesin lapsellemme nimen ja se jäi. Perinteisen ja ns vanhanaikaisen, mutta lapseni on juuri nimensä veroinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Teidänkin lapsella on varmasti ihana ja juuri häntä kuvaava nimi! :)

      Poista