HeiBlondi: Nimipohdintaa

keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Nimipohdintaa


Tähän astisen äitiyden suurimmaksi haasteeksi on kyllä osoittautunut nimen päättäminen vauvalle... siis ihan valtava vastuu, joka vaikuttaa suuresti pikkuisen elämään! Niin monta mietittävää asiaa. Tuleeko nimiä kaksi vaiko kolme? Annammeko perinteisen suomalaisen nimen vaiko jonkin uudemman ja harvinaisemman tai kenties vieraskielisen nimen? Jos tästä tytöstä tulee Grace tai Carrie, ei seuraava tyttö voi olla nimeltään Kyllikki, tiedätte varmaan mitä tarkoitan. Ensimmäisen lapsen nimi määrää siis väkisin myös tulevien lasten nimien tyylin. Siksi meidän on onnistuttava!

Kyllä me on nimeä pohdittu, väännetty ja käännetty, harjoiteltu sen kirjoittamista ja makusteltu suuhun. Silti, on se niin pelottava vastuu, että kuinka sen lopullisen nimen voi lyödä lukkoon? Kyllä minä olen monesti ihmetellyt, kuinka vanhemmat kykenevät näin suureen päätökseen.

Eilen tilasimme nimen kirjailtuna kastemekon helmaan, joten lopullinen päätös oli tehtävä. Vielä en prinsessamme nimeä kuitenkaan paljasta. Täytyy kuitenkin sanoa, että kyllä hartiat kevenivät ja olo helpottui, kun päätös oli tehty. Kyllä on ihana tunne <3

<3 Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti