HeiBlondi: Osteopatiaa mahavaivoihin

keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Osteopatiaa mahavaivoihin


Varmaan jokainen vauva kärsii joskus mahavaivoista. Itsekin odotin mahavaivoja alkavaksi 2 viikon iässä. Vauvallamme masu alkoi kuitenkin vaivata todella paljon jo 6 päivän iässä, mikä on harmi, sillä koen, ettemme ehtineet nauttia tyytyväisestä vauva-ajasta ollenkaan. Uskon kuitenkin, että meillekin koittaa vielä helpompi kausi <3

Vauvamme mahavaivat alkoivat heti tosi kovana ja ne olivat verrattavissa koliikkivaivoihin. Yleensä hän aloitti sydäntäsärkevän kipuitkun yöllä kahdelta ja se jatkui aamu kahdeksaan asti. Nuo yöt olivat hyvin raskaita, sillä ainoa pieni helpotuskeino oli kantaa vauvaa ympäri asuntoa. Synnytysvalmentajamme mainitsi syntymätraumoista ja suositteli osteopatiaa, josta olen kyllä todella kiitollinen ja siksi haluan kertoa siitä myös teille. En tiedä, miksi syntymätraumoista ja osteopatian hyödyistä yleensäkin puhutaan niin vähän.

Usein unohdetaan, ettei synnytys ole rankka kokemus ainoastaan naiselle, vaan syntymä on rankka myös vauvalle. Vauva voikin saada synnytyksessä syntymätraumoja eli jumeja, etenkin jos synnytys on todella pitkittynyt tai päinvastoin nopea. Vauvalla voi tulla jumeja myös pään alueelle, jolloin vauva voi kärsiä kovasta päänsärystä ja tätä luullaan usein mahavaivoiksi. Syntymätraumat on hyvä hoitaa myös siksi, että ne voivat aiheuttaa paljon oireita lapselle myöhemmin elämässä.

Meidän vauvalla oli pahat jumit alaselässä lantion alueella ja osteopaatin nopean käsittelyn jälkeen koliikkimaiset mahavaivat loppuivat. Emme ole tuon jälkeen joutuneet vauvaa kantamaan läpi yön. Mahavaivoja on edelleen, mutta ne tulevat ja menevät, eikä vauvan tarvitse niitä koko aikaa itkeä. Toinen suuri ongelma meillä oli, ettei vauva koskaan röyhtäissyt, jolloin kaikki ilma jäi mahaan. Pallean seutu olikin ihan jumissa ja osteopatian jälkeen olemme saaneet kuulla komeita röyhtäisyjä joka syötön jälkeen, mikä helpottaa vauvaa kovasti.

Suosittelen kaikille maha- tai refluksivaivaisille tai muuten vain itkuisille vauvoille osteopaatilla käyntiä. Käynti on nopea ja rentouttaa vauvaa silminnähden. Eikä hoito satu. Helpotus vauvan hankalaan oloon voi löytyä siis helpollakin.


<3 Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti