HeiBlondi: Denver - The Mile-High City

lauantai 21. huhtikuuta 2018

Denver - The Mile-High City
Pieni tietoisku Denveristä:

Denver on Coloradon osavaltion pääkaupunki.

Väkiluvultaan Denver vastaa Helsinkiä. 

Denveristä käytetään myös nimitystä "The Mile-High City" eli mailin korkuinen kaupunki, sillä se sijaitsee noin mailin korkeudessa eli 1609 kilometrissä.

Denver on yksi yhdysvaltojen aurinkoisimmista kaupungeista ja aurinkoisia päiviä vuodessa onkin yli 300. Mikään lämmin aurinkolomakohde se ei kuitenkaan aina ole, sillä talvet ovat melko kylmiä.Täällä ihanassa ja aurinkoisessa kaupungissa saimme viettää reissumme ensimmäiset kaksi yötä. Aikaa Denveriin tutustumiseen oli oikeastaan vain yksi kokonainen päivä, joka kuitenkin riitti ihan kivasti. Denver on sen verran pieni kaupunki Amerikan mittakaavassa, että sen otti haltuun jo päivässä. Downtown on selkeä ja siellä on helppo liikkua. Me kun tulemme kaikki Oulusta, koimme olevamme suuressakin kaupungissa. Denver kuitenkin jää melko pieneksi mm. Los Angelesin rinnalla. 

Yövyimme Hyatt Place Denver Downtown -hotellissa, jonka sijainti oli täydellinen. Hotelli oli muutenkin yksi reissumme parhaita. Onnistuimme vielä saamaan huoneet 21:stä kerroksesta aivan mahtavalla näköalla. Hotellissa oli myös harvinaisen hyvä aamiainen amerikkalaiseksi aamiaiseksi. Vahvat suositukset tälle hotellille, jos olette Denveriin menossa.

Aivan hotellimme vieressä sijaitsi Denver Pavilions -ostari ja 16th street mall. Jälkimmäinen näistä on mailin mittainen kävelykatu, jonka varrella on paljon ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Katua pitkin pääsee kulkemaan myös ilmaisella sähköbussilla, joita kulkee ihan muutaman minuutin välein. Ja ihan vain vinkkinä: näillä busseilla on helppo nähdä kaupunkia ja säästää jalkoja välillä ;) Ilmaiset bussit olivat mielestäni ihan mahtava satsaus Denverin kaupungilta! 

Parasta Denverissä oli ehkä ihmiset. Ihan älyttömän ystävällisiä. Denveristä jäi muutenkin kiva fiilis. Kaupungissa oli turvallinen olo kulkea illallakin. Sää maaliskuun lopussa oli kuin Suomen kevät toukokuun alkupuolella. Lämpötila oli noin 15 astetta ja maa alkoi pikkuhiljaa vihertää. Osassa puista oli jo silmut, mutta vehreys vielä puuttui. Voin vain kuvitella kuinka kauniiksi tuo kaupunki muuttuu kesän vihreässä!


Denver on pyöräilykaupunki ja autolla ajaessa saakin kiinnittää huomiota pyöräkaistoihin.

Tämän rakennuksen portaikon yksi porras on tasan mailin merenpinnan yläpuolella.
<3 Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti