HeiBlondi: Coloradon vuoristossa

keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Coloradon vuoristossa


Moikka! Viimeksi tein postauksen Denveristä, josta road trippimme alkoi ja ajattelin nyt jatkaa matkakertomustani. Jos et ole vielä lukenut Denverin postaustani, pääset sinne tästä. Pahoittelen jo etukäteen, sillä osa kuvista on lasin läpi ja liikkuvasta autosta napsittuja, joten laatu on sen mukaista.

Denveristä lähdimme ajamaan kohti Coloradon vuoristoa. Edessä oli yli kuuden tunnin ajomatka ja puolitoista kilometria lisää nousua merenpinnasta. Täältä tasaisesta Suomesta kun olemme, tiesimme varautua korkeuspahoinvointiin, josta osa meistä kärsi jo Denverissä, mutta loputkin (minua onnellista lukuunottamatta) saivat oireita perillä vuoristossa. Tähän pahoinvointiin helpottaa totuttelu ensin matalemmassa korkeudessa, jonka vuoksi yövyimme pari yötä 1,6km korkeudella Denverissä. Perillä vuoristossa olimme siis yli 3 kilometrin korkeudessa! 

Korkeuspahoinvointiin olimme saaneet hyvän vinkin, jonka jaan mielelläni teillekin; kookosvesi! Toinen ihan kokeilemisen arvoinen on kuulemma Gatorade-urheilujuoma. Joimme kookosvettä jo Denverissä, mutta etenkin automatkalla ja vuoristossa ollessamme tankkasimme sitä kunnolla. Onneksi Amerikassa on makuvaihtoehtoja, jotka peittävät kookoksen maun ihan hyvin alleen. Oma lempparini oli mango.

Ajomatka meni ihan kivasti, sillä maisemat vaihtuivat ja ihmeteltävää oli niin paljon. Ja tuo pitkä ajomatka oli kyllä sen arvoinen, sillä kohteemme Telluride oli niin upea. Nuo vuoret olivat niin suuria, ettei niitä pysty sanoin kuvailemaan. Niiden juurella sitä tunsi itsensä melko pieneksi. Niin ikävää, ettei noita maisemia kuviin saa ikuistettua. Majoituimme Mountain Villagessa 3 yötä, joka on laskettelukeskusmainen kylä vuorten kupeessa. Olen kyllä kiitollinen serkulleni, että hän järjesti häänsä tuonne vuorten keskelle. En usko, että olisin muuten tuollaista paikkaa koskaan nähnyt. 
Telluriden vuoren juurella on vanha 2500 asukkaan asuttama Telluriden kylä. Kylä oli vanha ja todella kaunis. Aurinko lämmitti ihanan keväisesti tuota vuorten keskelle tiheästi rakennettua kylää.
Itse häät olivat satumaiset ja ihanat. Vihkiminen tapahtui aivan  vuoren huipulla ulkona ja hääpaikka oli siinä ihan vieressä. Vieraat pääsivät ylös ilmaisilla gondolihisseillä. Voin sanoa, että rima on nyt melko korkealla, joten saa nähdä, uskallanko ikinä serkkuani kutsua omiin häihini :DColorado oli matkakohteena upea. Vuoria riitti monenlaisia, kaikki yhtä upeita ja niin erilaisia kun meidän pikku mäennyppylät Suomessa. Colorado kannattaa ehdottomasti kokea autolla. Ja mikäli yhtään tykkää laskettelusta, kannattaa oikeasti käydä kokemassa joku Coloradon isoista laskettelukeskuksista! :)

<3 Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti