HeiBlondi: Arizona & Lower Antelope Canyon

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Arizona & Lower Antelope Canyon

Heippa! Jatkan taas vähän matkakertomustani Amerikan road tripistä. Jos suunnittelet matkaa Arizonaan, tai haluat muuten vain nähdä millaisia paikkoja maailmasta löytyy, kannattaa lukea tämä postaus :) Kannattaa myös lukea aiemmat postaukseni Denveristä ja Coloradon vuoristosta :)


Coloradon vuoristosta lähdettiin ajelemaan kohti Arizonaa ja vuoret vaihtuivat nopeasti aavikkoiseen maisemaan ja lämpötila nousi kovasti. Pysähdyimme Coloradon ja Arizonan rajalla Four State Cornerille, joka on siis tunnettu pysähdyspaikka neljän osavaltion rajalla. Tuolla paikalla kohtaavat Arizona, Utah, Colorado ja New Mexico. Paikka on rakennettu keskelle aavikkoa, keskelle ei mitään. Yllärinä meille tuli, että pysähtyminen tuolla maksaa. En kuollaksenikaan muista paljonko tuosta turhuudesta olisi pitänyt maksaa, mutta kuitenkin mielestämme liikaa. Onneksemme, paikka oli juuri sulkeutumassa joten pääsimme sinne ilmaiseksi. Emme saaneet tuosta visiitistä paljoakaan irti, ehkä se johtui osittain siitä, että kaikki myyntikojut olivat jo kiinni ja muutenkin tuolla aavikolla oli niin kova ja kylmä tuuli, ettemme viihtyneet ulkona paljon kuvanottoa kauempaa. Olin kyllä kuullutkin jo etukäteen, ettei paikka mitenkään ihmeellinen ole, mutta pitihän se ominsilmin nähdä kun kerran ihan vierestä ajettiin :) 


Illalla pääsimme kohteeseemme: Pageen, jossa meitä odotti vasta valmistunut perustasoinen hotelli Baymont Inn. Tuolla vietimme vain yön ja suuntasimme heti aamulla Lower Antelope Canyon kierrokselle. Page on siis navajointiaanien seutua ja seudulla on paljon uskomattoman hienoja kanjoneita, joista suosituimpiin kuuluu Lower Antelope Canyon, jossa vierailimme. Kyseiselle kanjonille pääsee vain opastetusti ja noita kierroksia järjestää Dixie Ellis' ja Ken's Tour, joista valitsimme jälkimmäisen. Molemmista firmoista opastuskierroksia lähti kanjoneille lähes taukoamatta ja kanjonin läpi kuljettiinkin käytännössä yhtenäisessä jonossa, joka ei kuitenkaan haitannut. Jos opastusta haluaa kuulla, kannattaa pysyä oppaan lähettyvillä. Itse pysyin jonon hänillä, jotta sain enemmän rauhaa ottaa kuvia, mutta oppaan selostukset jäivätkin sitten kuulematta.


Teimme kierroksen 10.30 aamulla, joka on parasta aikaa nähdä kanjoni. Aurinko päästää valoa ihanasti kanjonin sisään. Kanjoni itsessään oli siis kokonaan maan alla. Syvä, kapea kanjoni, jossa pääsit kävelemään oranssinkultaisten kallioiden sisällä kapeaa hiekkapolkua pitkin. Tuonne aavikolle maan päälle ei olisi uskonut miltä siellä sisällä näyttää, kun kanjoni oli ulospäin vain pitkä, kapea halkeama maassa. Tästä nimi Lower Antelope Canyon. Pagessa on myös maanpäällinen kanjoni Upper Antelope Canyon, mutta jätimme tuon tällä kertaa välistä. Lower Antelope Canyon oli upea! Mielestäni todellakin käymisen arvoinen paikka! Hintaa kierroksella oli 48 dollaria (sisältäen navajo-aluemaksun) ja se kesti noin tunnin. Jos vielä joskus käyn Arizonassa, haluan ehdottomasti nähdä myös muita kanjoneita Pagessa. Page oli muutenkin kivan oloinen kaupunki, jossa olisi mielellään katsellut ympärilleen enemmänkin. Valitettavasti meillä oli kiire kohti Grand Canyonia, mutta ehkä ensi kerralla voisin viipyä Pagessa kaksikin yötä. 

Tämä oli viimeinen reissupostaukseni nyt hetkeen, sillä haluan seuraavassa postauksessani keskittyä vappuun ja tähän ihanaan kevääseen <3 Tulen kuitenkin jatkamaan matkakertomuksiani vielä, sillä jäljellä on Grand Canyon, Las Vegas ja Los Angeles. 


<3 Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti