HeiBlondi: Mikä Amerikassa viehättää?

keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Mikä Amerikassa viehättää?

Amerikka on mulle aina ollut jotenkin iso juttu. Jo ennen kun kävin vuoden siellä vaihdossa, haaveilin ulkomailla ja nimenomaan Amerikassa asumisesta. Aina tuon vaihtovuoden jälkeenkin matkakuume takas Pohjois-Amerikkaan on ollut tosi suuri ja edelleen välillä haaveilen, että ois kiva taas lyhyt aika siellä asua. Ei kuitenkaan täysin, kyllä Suomessa on mun koti.Mutta miksi Amerikka vetää puoleensa? Mikä siinä viehättää minua ja muitakin suomalaisia? En oikein koskaan ole osannut vastata tähän. Amerikassa on se oma Amerikan fiiliksensä. Tuo fiilis varmaankin sitten syntyy kaikista elokuvista, julkkiksista ja lööpeistä.Lukuisat shoppailumahdollisuudet ja kaupat, lukuisat pikaruokalat ja ravintolat. Valtavan kokoinen maa, jossa jokainen osavaltio voisi olla oma maansa vaihtuvien maisemien perusteella. Uskomattomat luonnonpuistot, joita ei voi uskoa edes todeksi näkemättä niitä. Tuntuu, että Amerikassa riittää näkemistä ja ihmeteltävää. Siellä on kaikki niin suurta, mikä jaksoi hämmästyttää minua useasti vaihtovuotenikin aikana. Ruokakaupatkin saattoivat olla niin suuria, että niissä käynti oli minulle elämys. Ja tarvitseeko edes mainita henkeäsalpaavia pilvenpiirtäjiä! Maitopurkit, tai oikeastaan säiliöt ovat järjettömän isoja - kyllä kai sellainen maitomäärä pilaantuu ennen kuin sen ehtii juoda! Joka paikkaan on drive thru eli autokaista - jopa pankkiin ja apteekkiin. Näitä ihmetyksen aiheita minulle on riittänyt. Ehkä se tosiaan on se Amerikan erilaisuus, mikä minua kiehtoo!


Kuitenkin on hyvä muistaa kaikessa ihmetyksessä, että Amerikassa lähes kaikki on hyvin epäterveellistä, joten siellä vieraillessa saa varautua muutamaan lisäkiloon, mikäli ei sitten tietoisesti etsi terveellisiä vaihtoehtoja! ;)

Mikä teitä kiehtoo Pohjois-Amerikassa? 

2 kommenttia:

 1. Itseänikin Yhdysvallat on aina kiehtonut omalla tavalla, vaikka en ole vielä koskaan käynytkään. Mutta suunnitelmia kyllä on. :)
  Hyvin kirjoitettu teksti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen suuntaamaan vielä joskus sille mantereelle ja miettimään tarkkaan, minkä osan maata haluaa ensimmäisenä nähdä :) Maa kun on tosiaan niin iso.

   Poista