HeiBlondi: Iceland air ja Norwegian

maanantai 5. maaliskuuta 2018

Iceland air ja Norwegian

Ihanaa ja aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille! Täällä se on hiihtolomaviikko ja viettelen itse tänään vapaapäivää :) Ajattelinkin kirjoittaa postauksen lennoistamme, jotka olemme varanneet Amerikkaan. Tulen pian tekemään postauksen myös majoitusvarauksistamme, booking.comista ja matkalaukkuhankinnoistani.

Varasimme lennot lähes heti, kun ne tulivat myyntiin, eli hyvissä ajoin, jolloin saimme ne myös melko edullisesti. Päädyimme varaamaan menolennot Iceland airilta, sillä hinta oli edullisin ja meidän täytyy vaihtaa konetta vain kerran Islannissa. Haluamme minimoida riskin myöhästyä jatkolennolta, joten Islanti tuntuu turvalliselta vaihtoehdolta esim. Lontoon lentokenttään verrattuna. Islannin kenttä on todella pieni. Pidän Iceland airia hyvänä lentoyhtiönä ja olen matkustanut heidän koneillaan Amerikkaan monta kertaa aikaisemminkin. Koneet ovat uusia ja viihtyisiä ja palvelu on aina ollut hyvä. Pienenä miinuksena tästä yhtiöstä se, etteivät mitkään ruoat sisälly hintaan vaan ne on ostettava erikseen. Hinta jäi siltikin edullisesti ja maksoimmekin Helsinki-Denver lennoista vain 362 euroa + ruoista 7-20e riippuen mitä, ja kuinka paljon kukainenkin halusi. Toivon, ettei Iceland air petä minua tälläkään kertaa ja voin kehua yhtiöitä jatkossakin!

Paluulennot löysimme edullisesti Norwegianilta. Maksoimme Los Angeles-Helsinki lennoista vain 272 euroa. Meillä on tälläkin lennolla vain yksi vaihto, joka on Tukholmassa. Eli luvassa on pitkä lento, mutta eipähän mene matka-aikaa lentokentillä pyörimiseen. Norwegianilla hintaan sisältyi myös ruoka, mikä on ehdottomasti plussaa! Norwegian saa plussaa myös siitä, että yhden seurueemme matkustajan vaihtuessa toiseen henkilöön, saimme vaihdettua henkilön tiedot lisämaksusta, kun Iceland air ei mahdollistanut tätä ollenkaan ja jouduimme hankkimaan hänelle uuden lennon. Minulla on Norwegianista kokemuksia vain kotimaan lennoilta ja olen kyllä aina ollut tyytyväinen. Hieman jännällä odotan kuitenkin näitä kaukolentoja, sillä kuulin hiljattain huonoa palautetta Norwgianista. Toivon, että voin edelleen matkan jälkeen kertoa olevani tyytyväinen yhtiöön.Tässä alkaa matkakuume olemaan huipussaan ja lähtöön olisi vielä kaksi viikkoa. Täytimme viikonloppuna ESTA-hakemukset, jotka vaaditaan Yhdysvaltoihin matkustaessa ja hakemuksemme hyväksyttiinkin jo. (Olkaa muuten tarkkana ESTA -hakemusta tehdessä. Netissä on paljon outoja sivustoja, joissa saatetaan veloittaa ihan hurjia summia, kun oikeasti hintaa ei ole kun reilut 10e.) Kävin myös hakemassa kasan dollareita pankista. Päädyimme vaihtamaan jonkin verran matkarahaa käteiseksi jo täällä Suomessa, sillä dollarin ja euron kurssi on nyt ihan hyvä ja se näyttää olevan noususuunnassa. Suosittelen muitakin seuraamaan kurssia ennen matkaa ja maksamaan tiettyjä varauksia jo etukäteen kurssin ollessa hyvä :)


2 kommenttia:

 1. Oi vitsi mikä matkakuume itselläkin jyllää.. Jos sitä kesän lopulla lähtisi jonnekin reissuun :D

  https://mylifeassuski.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuume on kyllä välillä niin ylitsepääsemätön tunne, joka vaivaa niin kauan et sen eteen tekee jotain!
   Kiva blogi sulla. Pitääpäs lueskella :) Jää ihmeessä sinäkin matkakuumeilemaan tänne :)

   Poista